Merkür Gerilemesi: Batıl İnançlar mı, Bilimsel Kanıt mı?

Merkür Gerilemesi: Geleceği Nasıl Etkiler?

Merkür Retrosu: Bilim ve Batıl İnançlar Arasındaki Çelişki

Merkür gezegeni yılda üç dört kez sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına giriyor. Ancak bu durum yeni bir keşif veya uzay görevi nedeniyle değil, gezegenin “geriye gidiyormuş” gibi görünmesinin ardından insanların hayatında talihsizlikler yaşanacağına dair yaygın bir inançtan kaynaklanıyor.

Merkür, Güneş’e en yakın ve güneş sistemindeki en küçük gezegen. Gezegenin hem kendi yörüngesinin, hem de diğer gezegenlerin tersi yönünde hareket ediyormuş izlenimi verdiği gökbilim olayına “Merkür retrosu” deniyor.

Güneş’in etrafında dönen tüm gezegenler farklı hızlarda hareket eder ve bu durum gözlemci tarafından Merkür’ün geriye doğru gittiği gibi bir yanılsama yaratır. Bu, aslında bilimsel bir gerçektir.

Bazı astrologlar binlerce yıldır gözlemlenen bu gökbilim olayını, günlük hayatımızda büyük etkisi olan bir talihsizlik ve yanlış anlaşılmalarla dolu bir dönem olarak yorumluyor.

Öte yandan, bilimsel açıdan Merkür retrosu’nun insan hayatında öngörülebilir bir etkisinin olmadığına dair bir görüş birliği var.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir